Over ons

Colactra
Stichting Learncare start met een nieuw merk ‘Colactra 3D printcentrum’ op een nieuwe locatie. Het printcentrum is gevestigd in De Jagerstraat 20 te Overstad in Alkmaar.

Maaksysteem
We hebben een zeer vervuilend maak en transportsysteem. Producten worden vaak gemaakt in lage lonen landen waar uitbuiting geen vreemd gegeven is. Het transport gaat met enorme vervuilende lucht en scheepvaart.

Circulaire economie
Het is een bittere noodzaak om zo creatief en efficiënt mogelijk te produceren in de eigen omgeving.
Het besef groeit dat voor het behoud van onze aarde we naar een kringloop economie moeten.

recycle machine

Ecologische voetafdruk
Wij streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dit doen wij door o.a. de milieubelasting, en de CO2-uitstoot waar mogelijk te reduceren, en zo schoon te produceren als mogelijk. Wij printen met biologisch afbreekbaar plastic gewonnen uit rietsuiker

Hergebruik van grondstoffen
Hernieuwbare grondstoffen zoals PLA (biologisch afbreekbaar plastic) welke wij gebruiken is goed recyclebaar.
Wij kunnen PLA maar ook ander plastic zelf recyclen. Onze machine maakt granulaat (kleine korrels) waar we weer rollen filament maken. Met dit filament kunnen we nieuwe producten printen.

MVO Nederland
Stichting Learncare is partner van MVO Nederland. Wij onderschrijven het manifest. Een van de uitgangspunten is: leveren van een bijdrage aan de leefbaarheid in de plaats of regio waarmee wij verbonden zijn. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.mvonederland.nl

Inleiding
Techniek verandert onze levens razendsnel. Niet iedereen is in staat deze ontwikkelingen te volgen en de toepassingen te begrijpen. Toegang tot technologische ontwikkelingen zoals 3D printen is maar voor een kleine groep weggelegd.

3D printen
Wij willen iedereen laten ervaren hoe boeiend deze nieuwe technologie is. Met enthousiasme en met gebruikmaking van de laatste technologie in combinatie met kunstzinnige uitingen, willen wij mensen inspireren om op een andere manier naar technologie te kijken.

Printcentrum
Ons 3D printcentrum moet een broedplaats worden voor kunst, technologie en maatschappelijke ontwikkeling. Wij willen technologie in combinatie met kunst, dichter bij de mensen brengen door hen zelf te laten ontwerpen en leren werken met een 3D printer.

Hoe doen we dat
We organiseren inspirerende en creatieve workshops waar iedereen welkom is ‘leren door doen’ is ons uitgangspunt.

sbb-beeldmerkErkend leerbedrijf
Stichting Learncare is erkend als leerbedrijf door het Samenwerkingorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Met deze erkenning zijn wij bevoegd om stages en leerbanen te verzorgen. Meer informatie bezoek de website van SBB.

 

Missie, visie en doelstelling

Missie
Technologie moet beschikbaar zijn voor iedereen.

Ultimaker 2+Visie
Een grote groep mensen heeft nauwelijks toegang tot technologische ontwikkelingen en zal nooit een 3D printer van dichtbij zien omdat hun achtergrond en financiële middelen beperkt zijn. De kloof in kennis wordt alsmaar groter, zeker gezien de snelle technologische ontwikkelingen die met de dag toenemen. Wij willen de technologische kenniskloof verkleinen zodat dat iedereen kan blijven deelnemen aan de maatschappij.

Doelstelling
Het geven van inspirerende en creatieve workshops waarin iedereen, jong of oud, met de nieuwste technologie kan leren werken. Op deze wijze willen wij mensen helpen richting te geven aan hun toekomst.

Meer informatie
U kunt ons altijd bellen we staan u graag te woord: T: 072-512 85 43 of per e-mail info@stltc.nl

Bewaren

Bewaren