Over ons

Mark Hesterman

Colactra
Stichting Learncare start met een nieuw merk ‘Colactra 3D printcentrum’ op een nieuwe locatie. Het printcentrum is gevestigd in De Jagerstraat 20 te Overstad in Alkmaar.

Mark Hesterman voorzitter Stichting Learncare
Ik ben 40 jaar ondernemer. Dit jaar heb ik onze twee familie bedrijven Learncare Academy BV en Budgetcoach.nl BV overgedragen aan drie dochters.

3D printen
Van oorsprong kom ik uit de techniek. De belangstelling voor 3D printen begon 6 jaar geleden door mijn eerste ontwerp te laten 3D printen. Dat was toen nog heel kostbaar.

Stichting Learncare
Ik ben nu meer dan 15 jaar voorzitter van de Stichting Learncare. Veel bedrijven en initiatieven hebben hun oorsprong vanuit de stichting. Ik ga nu verder met de stichting met 3D printen voor bedrijven en particulieren en het geven van workshops voor particulieren en bedrijven.
Het doel is mooie ontwerpen maken die mensen blij maken.

Technologie campus
In 2017 een proef gestart met een Technologie campus, een onderdeel daarvan was 3D printen. De belangstelling voor 3D printen, workshops en opdrachten nam toe. Ik heb besloten om me te focussen op 3D printen.
In 2018 verhuisd naar de winkel in de Jagerstraat 20 onder de naam Colactra educatie en 3D printcentrum (Colactra is een merk van de Stichting Learncare)

Kleurenwiel Johannes Itten

Mijn inspiratie
Mijn inspiratiebron is het Bauhaus, vooral door het gebruik van geometrische en abstracte vormen. De kunstenaars Wasily Kandinsky, Paul Klee en Johannes Itten spreken mij het meest aan. Veel van mijn ontwerpen zijn gebaseerd op theorieën van deze kunstenaars.
(Het Bauhaus van1919 tot 1932, was de opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten eerst te Weimar later te Dessau. Het Duitse nationaalsocialisme wilde van het Bauhaus af en dwong het in 1932 naar Berlijn te verhuizen. Een jaar later werd het opgedoekt)

Ontwerpen
Ik werk samen met diverse ontwerpers, die ideeën kunnen vertalen naar printbare ontwerpen. Deze ontwerpen worden online verkocht via de webshop, of in de winkel. Uiteraard kan je als ontwerper ook vrij werk inbrengen, die ik dan print en online of in de winkel verkoop. Ontwerpers ontvangen een gedeelte van de opbrengst of werken op uurbasis, in onderling overleg maken we daar afspraken over.

MVO Nederland

Stichting Learncare is partner van MVO Nederland. Wij onderschrijven het manifest. Een van de uitgangspunten is: leveren van een bijdrage aan de leefbaarheid in de plaats of regio waarmee wij verbonden zijn. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.mvonederland.nl

Ontwerpers
Ben je (beginnende)ontwerper en wil je graag mooie dingen maken voor mensen, dan kom ik graag met je in contact. Ik betaal een uurtarief afhankelijk van opleiding en ervaring vanaf € 15,- per uur.
Ik heb eventueel vier werkplekken beschikbaar. Het printcentrum beschikt over airconditioning.

Netwerk
Ik beschik over een groot netwerk in Nederland en België, waar ik professionele scanning maar ook metaalprinten, zelfs in titanium kan uitbesteden.

Vrijwilligers
Iedereen die iets doet voor de stichting Learncare ontvangt een beloning passend bij de opdracht.

Circulaire economie
Het is een bittere noodzaak om zo creatief en efficiënt mogelijk te produceren in de eigen omgeving.
Het besef groeit dat voor het behoud van onze aarde we naar een kringloop economie moeten.

recycle machine

Ecologische voetafdruk
Wij streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dit doen wij door o.a. de milieubelasting, en de CO2-uitstoot waar mogelijk te reduceren, en zo schoon te produceren als mogelijk. Wij printen met biologisch afbreekbaar plastic gewonnen uit rietsuiker

Hergebruik van grondstoffen
Hernieuwbare grondstoffen zoals PLA (biologisch afbreekbaar plastic) welke wij gebruiken is goed recyclebaar.
Wij kunnen PLA maar ook ander plastic zelf recyclen. Onze machine maakt granulaat (kleine korrels) waar we weer rollen filament maken. Met dit filament kunnen we nieuwe producten printen.

MVO Nederland
Stichting Learncare is partner van MVO Nederland. Wij onderschrijven het manifest. Een van de uitgangspunten is: leveren van een bijdrage aan de leefbaarheid in de plaats of regio waarmee wij verbonden zijn. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.mvonederland.nl

Nieuwe technologie
Wij willen iedereen laten ervaren hoe boeiend deze nieuwe technologie is. Met enthousiasme en met gebruikmaking van de laatste technologie in combinatie met kunstzinnige uitingen, willen wij mensen inspireren om op een andere manier naar 3D print technologie te kijken.

Printcentrum
Ons 3D printcentrum moet een broedplaats worden voor kunst, technologie en maatschappelijke ontwikkeling. Wij willen technologie in combinatie met kunst, dichter bij de mensen brengen door hen zelf te laten ontwerpen en leren werken met een 3D printer.

Hoe doen we dat
We organiseren inspirerende en creatieve workshops waar iedereen welkom is ‘leren door doen’ is ons uitgangspunt.

sbb-beeldmerkErkend leerbedrijf
Stichting Learncare is erkend als leerbedrijf door het Samenwerkingorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Met deze erkenning zijn wij bevoegd om stages en leerbanen te verzorgen. Meer informatie bezoek de website van SBB.

 

Missie, visie en doelstelling

Missie
Met milieu besparende ontwerp en productie processen, mooie producten vormgeven die mensen blij maken.

Ultimaker 2+Visie
Een grote groep mensen heeft nauwelijks toegang tot technologische ontwikkelingen en zal nooit een 3D printer van dichtbij zien omdat hun achtergrond en financiële middelen beperkt zijn. De kloof in kennis wordt alsmaar groter, zeker gezien de snelle technologische ontwikkelingen die met de dag toenemen. Wij willen de technologische kenniskloof verkleinen zodat dat iedereen kan blijven deelnemen aan de maatschappij.

Doelstelling
Het geven van inspirerende en creatieve workshops waarin iedereen, jong of oud, met de nieuwste technologie kan leren werken. Op deze wijze willen wij mensen helpen richting te geven aan hun toekomst.

Meer informatie
U kunt ons altijd bellen we staan u graag te woord: T: 072-512 85 43 of per e-mail info@stltc.nl

Bewaren

Bewaren