3D printen in het onderwijs

Wat zijn de uitdagingen? Leraren worstelen vaak om de toegang te krijgen die ze nodig hebben tot 3D-printers. Zij hebben IT-managers nodig om te helpen door print management en boekhoudsystemen te leveren die het net zo gemakkelijk maken om de 3D-printomgeving te beheersen als de traditionele papieren printomgeving.

Wat zijn de belemmeringen voor het bredere gebruik van 3D-printers in het onderwijs?
Leraren worstelen met drie hoofdgebieden:
1- Beheer en beheren van toegang. Dit betekent dat 3D printers in een kamer worden geblokkeerd die speciale toegang vereist, alleen beschikbaar tijdens speciale uren of slechter, de student moet de leraar / docent hulp vragen om het model af te drukken. Vaak worden 3D printers onderbenut.
2- Beheer van kosten en rechtvaardiging van het rendement op de investering. Leraren kunnen geen 3D-druk- en materiaalkosten beheren om kosten per klaslokaal of afdeling te verdelen. Ook in scholen waar betalingssystemen bestaan voor papierafdrukken, bestaan er slechts een klein aantal soortgelijke systemen voor 3D printers.
3- 3D-printprojecten opnemen in klaslokaal. Er bestaat geen leiding over het toevoegen van 3D-afdrukken naar klaslokalen, met name in STEAM-vakken.

Het is belangrijk om op te merken dat het oplossen van deze belemmeringen zo eenvoudig kan zijn als het afdrukken van het 3D-printbeheer van de instelling met zijn bestaande, traditionele printbeheer. IT-managers gebruiken alvast printbeheer oplossingen voor het beheren van papier gebaseerd afdrukken; 3D-printers kunnen effectief worden beheerd met hetzelfde hulpmiddel.
Met beter beheer komt de mogelijkheid om vrijer toegang tot printers te bieden, terwijl de kosten op een betere manier worden beperkt. Dit kan helpen docenten vrijmaken om meer opties en idee├źn te verkennen als het gaat om het integreren van 3D-printprojecten in het lesprogramma van het klaslokaal.

Inhuren kennis van de Stichting Learncare
Wij kunnen op dagdeel basis een 3D printer en specialist leveren, om op deze wijze 3D print projecten tegen lage kostprijs in te kunnen zetten.
Je kan ons bellen 072-512 85 43 of mailen info@STLTC.nl voor meer informatie.