3D printen voor scholen

workshops-en-lezingenweb Scholen3D printen op school
De arbeidstoekomst voor kinderen is belangrijk. Behoud van baan en bestaanszekerheid is niet meer vanzelfsprekend. Technologische vaardigheden zal vanuit het bedrijfsleven steeds meer een vereiste gaan worden. Deze vaardigheden moeten in het onderwijsinstellingen steeds vaker aan bod komen, zodat de leerlingen kunnen werken aan hun creativiteit, digitale geletterdheid en oplossingsvermogen. Het werken met technologische vaardigheden zorgt er ook voor dat leerlingen in aanraking komen met nieuwe kennis. Kennis die nu en in de toekomst steeds belangrijker worden, een goed voorbeeld is 3D printen.

Werken met een 3D printer
Het 3D ontwerpen en werken met slicer software zoals Cura, zorgt voor de ontwikkeling van het creatief denkvermogen en het ruimtelijk inzicht van de leerlingen. 3D printen wordt bovendien steeds belangrijker voor het bedrijfsleven. Het is daarom belangrijk dat de leerlingen van nu, bekend worden met 3D printen. Het implementeren van 3D printen op school zorgt ultimaker-webstervoor dat uw leerlingen een stapje voor hebben. Zij hebben een stapje voor in een wereld waar de 3D techniek sterk in ontwikkeling is. Gebrek aan technologische vaardigheden kan leiden in een competitieve markt tot werkloosheid of slecht betaalde banen.

Mogelijkheden
Helaas zijn 3D printers en printmateriaal nogal duur. 3D printen is vaak toch wat gecompliceerder als de meeste mensen denken. Kennis van filament en de eigenaardigheden van verschillende soorten plastic. Kennis van 3D ontwerp technieken en slicer software vergt toch wel wat technisch inzicht en vaardigheden.
Daarbij lopen de printers nog wel eens vast.
Om goed met het met 3D printers materiaal om te gaan zullen docenten training nodig hebben. Uiteraard verzorgen wij ook praktische workshops voor docenten.

Wat kunnen wij voor scholen betekenen als zij geen 3D printer hebben
Wij kunnen workshops verzorgen op school zowel voor het basis als het voorgezet onderwijs. We nemen dan een 3D printer en materialen mee, zodat leerlingen kunnen zien hoe een printer werkt en wat nodig is om 3D te kunnen ontwerpen en te printen.
Scholen kunnen ook eigen ontwerpen bij ons langs brengen of via de mail info@stltc.nl aanleveren. Wij maken graag een vrijblijvend prijsopgaaf. Scholen krijgen 20% korting op 3D printen en workshops.

Meer informatie

U kunt ons altijd bellen of mailen we staan u graag te woord: T: 072-512 85 43 of per e-mail info@stltc.nl